3/17/2018

Android Cihazlarda En Kolay DNS Değiştirme Yöntemi 2018

Resimli anlatım DNS değiştirme uygulaması

Mobil Cihazlada En Kolay DNS Değiştirme

Sizlere bugün mobil cihazlar da en kolay nasıl DNS değiştirilir adı altında bir yazı hazırladık. Umuyoruz ki bu yazımız bir çoğunuzun işine yarayacak..!


İlk Olarak DNS nedir?

DNS,Domain Name System’in kısaltılmış şeklidir. Türkçe karşılığı ise Alan İsimlendirme Sistemi olarak bilinir.
DNS, 256 karaktere kadar büyüyebilen host isimlerini IP’ye çevirmek için kullanılan bir sistemdir. Host ismi,tümüyle tanımlanmış isim (full qualified name) olarak da bilinir ve hem bilgisayarın ismini hem de bilgisayarın bulunduğu Internet domainini gösterir.

Ne için kullanılır ?

Temel amacı, ağ'dan gelen alan adı veya IP ile ilgili sorgulamalara yanıt vermektir. Bu amacı yerine getirmek için en çok kullanılan "Berkeley Internet Name Domain'' (BIND) yazılımı kullanılmaktadır. Siz bir siteye erişmek istediğinizde DNS sayesinde hangi site nerede, hangi IP hangi bilgisayara ait olduğu belirlenir, ve istediğiniz yere erişim sağlayabilirsiniz. İnternette bulunan her nesnenin ve sunucunun bir internet adresi olması gerekli kılınmıştır. Bu adreslerin Protokol seviyelerinin IPv4 ve IPv6 olmasına göre 32 bit ya da 128 bit uzunluğunda olması kararı kılınmıştır. Alan Adı 32 bit yada 128 bit uzunluğundaki sayıları göstermek yerine kişilerin ve kurumsal kimlik yapısına sahip 'marka' olan şirketlerin isimlerini kullanılabilir hale getirmiştir.


Bizim Yapacağımız İşlem
Şimdi geldik asıl konumuza. Bizler bu DNS adreslerini erişime kapalı (Yasaklı) siteler için kullanacağız. Bildiğimiz gibi ülkemiz de oldukça  erişime engelleli siteler var örnek vermek gerekirse Wikipedia gibi. Söz konusu böyle siteler olunca bizlerde sizler için böyle bir yazı hazırladık..

Biliyoruz ki bu DNS adreslerini mobil cihazlar üzerinden girmek biraz karmaşık.

Bizde sizler için bu olayın köküne indik ve bu işi sizin için yapan bir uygulama bulduk bu uygulamayı hemen alta bulunan linke tıklayarak telefonunuza indirebilirsiniz..
Böyle kuru Kuru olmaz diyerek birde YouTube Kanalımız da bu uygulama hakkında kısa bir kullanım videosu çektik umarım sizlerlerde beğenirsiniz...