3/18/2018

Sabıka Kaydı Nasıl Çıkarılır ? E Devlet 2018

Resimli anlatım yardım 2018

E Devlet Üzerinden Adli Sicil Kaydı (Sabıka Kaydı) Çıkartma

Arkadaşlar merhaba bugün sizlere
E
Devlet kapısı üzerinden sabıka kaydı nasıl çıkarılır ondan bahsedicez.

Adli sicil kaydı (Sabıka Kaydı) Nedir ?

Yaptığı davranışlarda kusur bulunması nedeniyle mahkemelerce ceza verilen, yasalara göre suç işlediği kabul edilen kişilerin bu suçlara ait kayıtların belli bir süre saklandığı sisteme sabıka kaydı yada adli sicil denir.


Nerelerden Alınır ?

Sabıka kaydı başta iş başvuruları olmak üzere nereye başvurulursa vurulsun kurum ve kuruluşlar tarafından en çok istenen belgelerin en başında yer alıyor. Birkaç yıl önceye kadar adli sicil kaydı sadece adliyelerden alınabiliyordu. Özellikle büyük nüfuslu şehirlerde adli sicil kaydı almak için girilen sıralar bazen saatlerce sürüyor, vatandaşlar zaman kaybına uğrarken adliyelerin de iş akışlarında aksamalar yaşanıyordu.



Durum böyle olunca bizler de sizlere yararlı olacak bu yazıyı hazırlama gereği duyduk.  Sıra beklemeden sabıka kaydınızı evinizde çıkartabilmeniz için gerekli bilgiyi aşağıda anlatacağım. Eğer  sabıka kaydınızı yazılı olarak gerekiyorsa ve evinizde yazıcı yoksa sabıka kaydınızı indirin ve yazıcı olan bir yerde çıkarın..

Nasıl yapılır resimli anlatım
Daha sonra karşımıza böyle bir pencere gelecek.
Buradan "Yukarıdaki Bilgilendirme Yazısını Okudum" 
yazısının başındaki kutucuğu İşaretliyoruz ve
"Devam Et" diyoruz.

Sicil kaydı Sorgulama
Sonra karşımıza böyle bir pencere daha gelecek,
 Burada gerekli yerleri doldurun ve "Sorgula" deyin.


Evet arkadaşlar bu işlemden sonra sabıka kaydınız önünüze gelmiş olacak. Bundan sonra ister buradan yazılı olarak yazdırabilir, ister mail yoluyla gerekli dairelere yollayabilirsiniz...