4/23/2018

Telefonun Çalıntı Veya Kaçak Olduğu Nasıl Anlaşılır ? 2018

Telefonun Kaçak Yada Çalıntı Olduğunu Nasıl Anlaşılır ? IMEI Sorgulama

imeıl sorgulama sahte telefon 2018


Telefonum Çalıntı mı ? Hemen  Sorgula!


İlk olarak şunu hatırlatmakta fayda var. 2. El telefon alımı yaparken dikkat etmeniz gereken ilk altın Kural alacağınız telefonun çalıntı olup olmadığını öğrenmektir. Tabiki sadece bununla bitmiyor telefon kaçak yada sahte IMEI numarası kullanıp kullanmadığını öğrenmek de gereklidir. Bugün sizlere tam bu konu hakkında güzel bir öneri sunacağız. Bütün bunları  (E Devlet) üzerinden 2 dakikanızı ayırarak öğrenmeniz mümkün. Üstelik bu sorgulama işlemini yapmak için E Devlet kapısına giriş yapmanız gerekmiyor..

Telefonum çekmiyor nedeni ne olabilir ?


Telefonun çekmeme sorunu IMEI numarasını kaçak olarak saptanarak kapatılması olabilir. Bu işlemide aşşağıda anlatacağım yöntemle IMEI numaranızı sorgulayarak Öğrenebilirsiniz..

Telefonum az çekiyor nedeni ne olabilir ?


Telefonların genelde az çekme olayı yine kaçak IMEI numarası kullanıyor olması anlamına gelebilir. Sonuç olarak kaçak IMEI kullanan telefonlar  orijinal IMEI kullanan telefonlara göre çekim gücü düşük olur.

Telefonumun IMEI Numarasını Nereden Öğrenirim ?



Günümüz akıllı telefonlarında da eski telefonlarda olduğu gibi *#06# ile öğrenebilirsiniz.

E devlet IMEI Sorgulama

Yukarıdaki bağlantıya tıklıyoruz ve karşımıza aşşağıdaki gibi bir ekran gelecek. Buraya telefonumuzun IMEI numarasını yazıyoruz ve daha sonra güvenlik kodunu yazıp Sorgula diyoruz. İşte tüm yapmanız bu kadar. Sorgualama işlemi gerçekleşince sayfada gerekli bilgileri göreceksiniz..



Telefonum kaçak mı ? nasıl anlarım