6/16/2018

Seçmen Kağıdım Yok Oy Kullanabilir Miyim ? Seçmen Kağıdı Sorgula 2018

24 Haziran seçimleri 2018

Seçmen Kağıdı Olmadan Oy kullanabilir Miyim ?


Merhaba arkadaşlar 24 haziran 2018 seçimleri yaklaşırken akıllarda kalan soru işaretlerine bir nokta koymak için bir yazı hazırlama gereği duyduk.

Bildiğimiz 24 haziran seçimleri tüm yurtta heyecan ile beklenirken bir yandan da seçmenler nerede oy kullanacaklarını araştırmaya başladı. Bugün sizlere seçmen kağıdını kaybedenler nasıl oy kullanacak yada kullanabilecek mi ? Sorularına yanıt veriyoruz..

Seçmen Kağıdım Kayboldu Oy Kullanabilir miyim ?


Seçmen kağıdı vatandaşın nerede nasıl hangi sandık da oy kullanacağını  bilgilendirme amaçlı kağıt olup her hangi bir kaybetme durumunda cezai işlem olgulanmaz. Kısaca  Seçmen kağıdı olmayanlar oy kullanabilecektir
tek yapmanız gereken yazının devamını okuyarak seçmen bilgilerinizi online olarak sorgulamak..

Nerede  Oy kullanacağını Sorgula!


Seçmen kağıdı kaybolanlar 24 haziran da nerede, hangi sandıkda oy kullanacaklarını E Devlet sitesi üzerinden ( BURAYA ) tıklayarak  öğrenebilirler.

E devlet şifresi olmayanlar yüksek seçim kurulu  sitesi üzerinden ( BURAYA) tıklayarak gerekli kimlik bilgilerini girdikten sonra öğrenebilir..

Oy Kullanmak İçin Gerekenler Neler ?


TC Kimlik Numarası taşıyan; TC Kimlik Kartı, Geçici Kimlik Belgesi, Nufus Cüzdanı, Resmi Dairelerce Verilen Soğuk Damgalı Kimlik Kartı, Pasaport, Evlenme Cüzdanı, Askerlik Belgesi, Sürücü Belgesi, Hakim ve Savcılara ile Yüksek Yargı Organı mensuplarına verilen Mesleki Kimlik Kartı, Avukat, Noter ve Askeri Kimlik Kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini sandık kuruluna ibraz etmesi gerekir.

Hangi Saatler Arası Oy Kullanabilirim ?


08.00 – 17.00 saatleri arasında oyunuzu kullanabilirsiniz.