7/07/2018

USB Flash Belleği Görmeme Sorunu ? - USB Sıfırlama ( FORMATLAMA )

USB Belleğimi Bilgisayar Görmüyor- USB FORMATLAMA


USB Bellek Formatlama "Sıfırlama" 2018


USB Flash belleklerimiz zamanla arıza yapabilir. Aslında bu bir arıza değil yazılımsal bir hata olarak adlandırılan bir sorun. Bu sorunlar arasında; Bilgisayar, Tv Uydu Alıcı, Oto Teyp, OTG bağlantılı Telefon vb cihazlarda USB bellek okumama yada USB belleği gördüğü halde sistemde gözükmeme gibi sorunlar ortaya çıkarabilir. Bu sizin aklınıza USB belleğim bozuldu gitti hemen yenisini almalıyım  gibi kötü düşünceler getirmesin. Çünkü ilk olarak bunun yazılımsal bir hata olup olmadığını anlamak gerekir. Bugün tam bu konu üzerine bir blog yazdık umarım bunun hakkında araştırma yapan kullanıcılar için faydalı bir yazı olur..



Dikkat: Aşağıdaki Yöntem  İle USB Belleğinizdeki Tüm Veriler Silinecektır..!

USB Belleğimin Işığı Yandığı Halde Sistemde Görünmüyor ?



USB Belleğimin Işığı Yandığı Halde Sistemde Görünmüyor ?Bu sorun %80 yazılımsal bir hata yüzünden meydana gelmekte. Bunu çözmek için öncelikle USB belleği Formatlamak gerekir.


USB Bellek Nasıl Formatlanır ?


USB
belleği biçimlendirmek bu sorunu düzeltmez. İlk olarak konu altında bulunan bağlantıdan (USB FORMAT) yazılımını bilgisayarınıza indirerek aşağıki resimli anlatımı takip edin..
Not: yazılım kurulum gerektirmez.
USB Formatlama Detaylı



(Resimli Anlatım) Anlatım


İlk olarak konu altında bulunan link'den USB Format yazılımını bilgisayarınıza İNDİRİN.

USB Belleğimi Bilgisayar Görmüyor- USB FORMATLAMA

Dosyayı indirdikden sonra yukarıdaki görselde görüldüğü gibi (Yönetici Olarak Çalıştır) diyoruz.


USB Belleğimi Bilgisayar Görmüyor- USB FORMATLAMA

Daha sonra 1. numaralı Device bölümünden formatlamak istediğiniz USB Belleğini seçin. Ardından File System bölümüne gelerek FAT32!'yi seçili konuma getirin. ve son olarak Start deyin.


USB Belleğimi Bilgisayar Görmüyor- USB FORMATLAMA


USB Belleğinizin boyutuna göre yaklaşık 1 Dakika kadar sonra yukarıdaki gibi bir uyarı geldikden sonra formatlama işlemi tamamlanmış olacaktır..




USB Format Yazılımı 2018 -  HEMEN İNDİR